2009-02-26 12:47:37• hírek • Parajdi Andrea

Hétvégi programajánló

Azok számára, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak, összegyűjtöttük a hétvégi szórakozási lehetőségeket.

Február 28-án, szombaton Ökumenikus kórus-seregszemlét tartanak Szatmárnémetiben, amelyen Szatmár és Máramaros megyék egyházi kórusai mutatkoznak be. A rendezvényt az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Romániai Magyar Dalosszövetség és a Szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyház Kórusa szervezi. Szombaton 10 órai kezdettel a Székesegyházban 23 meghívott kórus lesz jelen. Az esemény a Magyar Nyelv évének szellemében zajlik, ugyanis idén a nyelvújító Kazinczy Ferenc születésének 250. éves évfordulóját ünnepeljük.

A Werding Hoffman Egyesület és a Nagykárolyi művelődési Ház február 27-én, pénteken megrendezi a ritka betegségek napját. Délután 14 órai kezdettel Láss, ne csak nézz címmel szimpóziumra kerül sor a Nagykárolyi Művelődési Házban, ahol bemutatják a Werding Hoffman egyesület munkáját, tagjait. Egy kulturális programokkal tarkított megmozdulás kezdődik 16 órától a Román Katona Emlékműve előtt, ahol bárki kipróbálhatja, hogy milyen lehet az élet egy székhez kötve. Gyere el, ismerd meg a ritka betegségekkel élő társaidat, légy toleráns és segíts, ha tudsz.

Péntek este a már megszokott karaoke party várja a fiatalokat a Dowtownban. Szombaton pedig a pubban kerül sor a Szatmár.ro Legszebb olvasója című versenyünk díjátadójára. A neves titulust amint már megírtuk, Rozsi Orsolya Karolina szerezte meg, aki Kolozsváron tanul, s ott-tartózkodása miatt a díjátadó időpontja egészen mostanáig tolódott. Megkoronázására február 28-án, szombaton 20 órakor kerül sor. Az eseményre mindenkit  szeretettel várunk. A díjátadót követően nagyszerű retropartyra van kilátás.

Szombaton koronázzuk meg a Szatmár.ro legszebb olvasóját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: